Szeretettel köszöntelek a Skóciába Utazók Oldala közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Skóciába Utazók Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Skóciába Utazók Oldala közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Skóciába Utazók Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Skóciába Utazók Oldala közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Skóciába Utazók Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Skóciába Utazók Oldala közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Skóciába Utazók Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
8 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Iható, de rossz ízű és illatú a Kanadával csaknem egyidős sör, amelyet tavaly novemberben talált egy búvár az új-skóciai Halifax-öbölben a tenger fenekén.
A tenger fenekén talált közel 150 éves sör íze nem nyűgözte le a
kutatót. Megkóstolni merész vállalkozás volt, de így talán tisztább
képet kaphat a Kanadában főzött első sörökről.
A halifaxi
Alexander Keith sörfőzde termékét a halifaxi Dalhousie Egyetem egy
kutatója megvizsgálta és megkóstolta. Megállapította, hogy az ital
pH-szintje még alacsony, még tartalmaz alkoholt és nem mérgező, íze és
illata azonban csapnivaló. Az ital kénes illatához égésszag és a fahordó
kipárolgásának gőze keveredik. Íze enyhén mentolos, ami valószínűleg
nitrogéntől származik, emellett kissé sós és keserű - számolt be "életre
szóló" gasztronómiai élményéről csütörtökön Andrew MacIntosh.
A
sörösüveg elemzéséből megállapították, hogy az italt néhány évvel a
kanadai konföderáció 1867-es létrejötte után, valamikor 1872 és 1890
között gyártották. A Kanadával csaknem egyidős sört további
vizsgálatoknak vetik alá a Dalhousie Egyetemen és egy skóciai speciális
laboratóriumban. A kutatók azt remélik ezektől az elemzésektől, hogy
pontosabb képet kaphatnak a Kanadában főzött első sörökről.
Forrás:http://www.ma.hu
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Ritka albínó mókust fényképezett le egy apuka a lakása előtt
Elég komoly cápaszörny akadt horogra Új-Skóciában
A világ legdrágább báránya mintegy 146 millió forintot ér
Jégkorszaki tengeri moszatokat azonosítottak Skócia partjainál